Auxiliars Administratius Ajuntaments de Catalunya / Auxiliares Administrativos Ayuntamientos de Catalunya
Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.
Danos tu opinión detallada sobre el Auxiliars Administratius Ajuntaments de Catalunya / Auxiliares Administrativos Ayuntamientos de Catalunya. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA
REQUISITS GENERALS
a) Ser espanyol/a o disposar de la nacionalitat d’algun dels altres estats membres de la Unió Europea, en els termes que estableix la Llei 17/1993.
b) Haver complert 18 anys.
c) Estar en possessió o en condicions d’obtenir-lo en la data en que finalitza el termini de presentació de sol-licituds del títol de Graduat Escolar o antiga EGB, Graduat en Educació Secundària Obligatòria, Formació Professional 1r. Grau o equivalent.
d) No tenir cap mena de malaltia ni defecte físic que impedeixi el normal desenvolupament de la funció.
e) No haver estat separat del servei de l’Estat o de l’Administració Local, mitjançant expedient disciplinari, ni estar inhabilitat.
FASE D’OPOSICIÓ.
1r exercici: Consistirà en desenvolupar per escrit, durant un període màxim d’una hora i mitja, quinze preguntes curtes del programa de temes (7 de la part general i 8 de la part específica).
2n exercici: Consistirà en desenvolupar per escrit, durant un període màxim d’una hora, un cas pràctic relacionat amb el temari annex i assenyalat pel tribunal immediatament abans de començar l’exercici.
3r exercici: Serà de caràcter pràctic i consistirà en realitzar una o més proves, plantejades pel Tribunal, per tal d’apreciar els coneixements del processador de textos Word i Excel. Es disposarà de quaranta- cinc minuts per realitzar aquest exercici.
4t.exercici: Valoració dels coneixements orals i escrits de la llengua catalana, mitjançant una prova de nivell equiparable al C. L’exercici podrà ser substituït mitjançant l’aportació de certificat del nivell C de la Junta Permanent del Català, o equivalent.
Barem de mérits
La puntuació de la fase concurs només se sumarà a la de la fase d’oposició si s’han aprovat totes les proves d’aquesta.
a) Serveis prestats en tasques anàlogues:
* A l’administració local (0,2 punts/mes)
* En altres administracions públiques ocupant llocs en treball similars (0,08 punts mes)
* En una empresa privada (0,025 punts/mes)
Fins a un màxim de 4 punts.
b) Estudis realitzats i cursets i seminaris relacionats amb la plaça a cobrir:
De 10 a 20 hores:......0,50 punts
De 21 a 30 hores: .....0,70 “
De 31 a 50 hores: ......1,00 “
De 51 a 75 hores: ......2,00 “
De 76 a 100 hores: ....2,50 “
Més de 100 hores: .....3,00 “
Fins a un màxim de 3 punts.
c) Altres mèrits:
S’hauran d’acreditar documentalment.
Valoració màxima total: 10 punts.
Cas d’empat en la puntuació final dels aspirants, el Tribunal realitzarà una entrevista personal a fi de poder formular preguntes sobre el seu currículum professional, els exercicis realitzats i qualssevol altres aspectes que pogués ser d’interès per a la valoració de les actituds de
l’aspirant.
La valoració de l’entrevista personal serà, com a màxim, de 0,5 punts.
Fins a un màxim de 3 punts.
TEMARI
Primera part
Tema 1.- La Constitució Espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. L’organització territorial de l’estat. L’Administració Local: ens que la integren. El municipi. La província. L’organització comarcal de Catalunya.
Tema 2.- Les comunitats autònomes: constitució i competències. Els estatuts d’autonomia: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competències. Tipologia competencial. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya 1979: estructura, contingut essencial i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar. Competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives.
Tema 3.- El Parlament de Catalunya: composició i funcions. El síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu. El President de la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició, caràcter, atribucions i funcions.
Tema 4.- L’acte administratiu: concepte i classes. La forma dels actes administratius. Motivació, notificació i publicació. L’obligació de resoldre i el silenci administratiu. Actes presumptes. Principis generals del procediment administratiu. Normes reguladores. Dimensió temporal del procediment administratiu: dies i hores hàbils. Còmput de terminis.
Tema 5.- Recepció i registre de documents. Referència especial a l’àmbit local. Drets dels ciutadans. Dret d’accés a arxius i registres. Concepte d’interessat. La representació en el procediment administratiu. El padró d’habitants.
Tema 6.- Iniciació, ordenació i instrucció del procediment administratiu: la prova. Participació dels interessats. Terminació del procediment: la resolució. Terminació convencional. Altres tipus de terminació: desistiment, renúncia i caducitat.
Tema 7.- Eficàcia i notificació dels actes administratius. Els recursos administratius: concepte, classes i principis generals de la seva regulació. Recurs d’alçada. Recurs de revisió. Recurs de reposició potestatiu. Recurs de reposició preceptiu en matèria d’hisendes locals.
Tema 8.- El reglament orgànic municipal: organització i funcionament de la Corporació Municipal. El Ple: composició i competències. L’Alcalde: elecció, atribucions. Els Tinents d’alcalde. La Comissió de Govern: competències. Les Comissions Informatives a l’Ajuntament de Palafrugell. Altres òrgans. Organismes depenent de l’Ajuntament: Patronat d’Esports, Patronat de Ràdio, Patronat del Museu del Suro i Patronat de Turisme.
Tema 9.- El procediment sancionador. Regulació de la Llei de Règim Jurídic i del Procediment Administratiu Comú, i en el Decret 278/93, de 9 de novembre de 1993.
Tema 10.-Els contractes administratius: Normativa legal i reglamentària en matèria de contractació. Classes de contractes. Procediment de selecció i formes d’adjudicació: concurs, subhasta, procediment negociat.
Segona part
Tema 1. Els recurs del municipis en el marc de l’actual Reial Decret Legislatiu 2/2004, text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals. La imposició i ordenació de tributs: les Ordenances Fiscals, elaboració i aprovació.
Tema 2. Els Tributs. Elements: El fet imposable, el subjecte passiu, la capacitat d’obrar en l’ordre tributari, el domicili fiscal, la base imposable i el tipus de gravamen.
Tema 3. Els tributs locals. Impostos, taxes, i Contribucions Especials, conceptes i principis generals. Els Preus Públics.
Tema 4. Els impostos locals. Fet imposable, subjecte passiu i meritació en els següents impostos: L’Impost sobre Béns Immobles, l’Impost sobre Activitats Econòmiques, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, l’Impost sobre Construccions, Instal-lacions i Obres, i l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.
Tema 5. El deute tributari. Conceptes que l’integren. El pagament. Altres formes d’extinció del deute: prescripció, compensació, condonació i insolvència. Ajornament i fraccionament dels deutes.
Tema 6. Recaptació en període voluntari. Terminis de pagament. Deutes de venciment periòdic i notificació col-lectiva.
Tema 7. Recaptació en període executiu (I). El procediment de constrenyiment: Concepte i principis generals. Títol per l’execució: La provisió de constrenyiment. Pràctica de les notificacions. Terminis d’ingrés. Motius per oposar-se al procediment executiu. Suspensió del procediment.
Tema 8. Recaptació en període executiu (II). Embargament de béns. Prelació i Béns inembargables. Embargament de diners en efectiu i en comptes oberts en Entitats de Dipòsit. Embargament de sous, salaris o pensions.
Tema 9. Recaptació en període executiu (III). Embargament de béns immobles. Requisits de la Diligència d’embargament. Anotació Preventiva en el Registre de la Propietat. Requisits dels Manaments.
Tema 10.Recaptació en període executiu (IV). Actuacions posteriors a l’embargament: Valoració i formació de lots. Dipòsit de béns embargats. Subhasta i venda mitjançant gestió i adjudicació directa. Costes del procediment. Finalització del procediment.
Les bases de convocatoria poden variar lleugerament segons el municipi convocant