Pide Información SIN COMPROMISO

Analista de Laboratori de la Generalitat / Analista de Laboratorio de la Generalitat

Analista de Laboratori de la Generalitat / Analista de Laboratorio de la Generalitat
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Analista de Laboratori de la Generalitat / Analista de Laboratorio de la Generalitat. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, de la nacionalitat que siguin, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.
b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Tenir el títol acadèmic de formació professional de segon grau, branca química, tècnic superior en anàlisi i control, o qualsevol altre títol de nivell superior que contingui formació relacionada amb aquests àmbits (com els de Llicenciat en Químiques, Llicenciat en Tecnologies d'Aliments, Enginyer Químic, Bioquímic) o estar en condicions d'obtenir-lo.
Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
d) Satisfer els drets d'examen.
e) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.
f) No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol Administració pública.
Aquests requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol-licituds i s'han de continuar complint fins a la data de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

FASE OPOSICIÓ

Primera prova.
De caràcter obligatori i eliminatori. Consta de dos exercicis de caràcter eliminatori.

Primer exercici:Consisteix a respondre un qüestionari de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives sobre el contingut de la part general del temari del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 1 hora.
La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.
Les respostes errònies es valoraran negativament. Per cada resposta errònia es descomptarà una quarta part del valor d'una resposta encertada. Les respostes en blanc no seran tingudes en compte.

Segon exercici:Consisteix a realitzar davant membres del tribunal i, si escau, amb els assessors especialistes que aquest designi, un exercici de coneixements de llengua catalana que consta de dues parts.
Primera: consisteix en un exercici escrit on s'avaluaran els coneixements pràctics de llengua catalana mitjançant cinc blocs de preguntes sobre aspectes lingüístics relacionats amb les funcions del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, analistes de laboratori.
Segona: s'hi avaluarà l'expressió oral mitjançant una conversa i algunes situacions generals de comunicació adients amb les funcions del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, analistes de laboratori.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 40 minuts per a la primera part i 20 minuts per a la segona.
La qualificació de l'exercici és d'apte o no apte.
Restaran exempts de la realització d'aquest exercici els aspirants que acreditin estar en possessió del certificat de nivell intermedi de català (B) o superior de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent.
També restaran exempts els aspirants que hagin participat i obtingut plaça en un procés de selecció de personal per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en què hi hagués establerta una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior que el requerit per aquesta convocatòria.
Així mateix, en quedaran exempts els aspirants que hagin superat una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior al requerit en aquesta convocatòria, en algun dels processos selectius compresos dins l'oferta d'ocupació pública a què correspon aquesta convocatòria.

Segona prova.De caràcter obligatori i eliminatori. Consta de dos exercicis de caràcter eliminatori.

Primer exercici:Consisteix a desenvolupar per escrit tres temes, un tema per a cada un dels tres blocs que s'esmenten a continuació. Cada tema serà elegit per l'aspirant d'entre els dos temes proposats pel tribunal de cada un dels tres blocs següents: de l'1 al 12; del 13 al 24 i del 25 al 35.
Per a la valoració d'aquest exercici, es tindran en compte els coneixements acreditats per l'aspirant, així com la sistematització i la qualitat de l'expressió escrita.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 2 hores. La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.

Segon exercici:Consisteix a resoldre per escrit un supòsit pràctic d'aplicació dels coneixements del temari, elegit per l'opositor d'entre dos de plantejats pel tribunal sobre matèries objecte de tots els temes de la part específica del temari del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, analistes de laboratori
Per a la realització d'aquest exercici, els aspirants poden disposar del material i la documentació en suport paper que considerin convenient, llevat que el tribunal acordi el contrari.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 2 hores.
El tribunal no haurà d'avaluar el segon exercici dels aspirants que hagin obtingut la qualificació de no apte al primer exercici.
La qualificació d'aquests exercicis és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-los és de 5 punts.
La puntuació de la prova es determinarà sumant les qualificacions obtingudes en ambdós exercicis.
Per superar la prova caldrà haver superat tots dos exercicis.

Tercera prova. Consta de dos exercicis.

Primer exercici:De caràcter obligatori i eliminatori per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.
Per tal d'acreditar els coneixements de llengua castellana, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de realitzar un exercici, que consistirà en una redacció de 150 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb membres del tribunal i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi. Aquest exercici serà avaluat pel tribunal.
El temps per a la realització d'aquest exercici no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
La qualificació d'aquest exercici és d'apte o no apte.
Restaran exempts de realitzar aquest exercici els aspirants que acreditin documentalment davant el tribunal, dins del termini de deu dies a comptar de l'endemà de la publicació de les qualificacions de la primera prova, els coneixements de llengua castellana.

Segon exercici:De caràcter voluntari.
Consisteix a realitzar davant membres del tribunal i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi, l'exercici voluntari d'acreditació dels coneixements de la llengua estrangera elegida per l'aspirant.
L'exercici consta de dues parts.
Primera: consisteix en la realització d'una traducció directa per escrit d'un text en l'idioma escollit per l'aspirant, sense utilització de diccionari.
Segona: consisteix a mantenir una conversa en l'idioma escollit per l'aspirant.
El temps per a la realització d'aquest exercici no pot ser superior a 1 hora per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
La qualificació d'aquest exercici és d'1,5 punts com a màxim.
Només poden realitzar aquest exercici els aspirants que hagin fet constar expressament a la sol-licitud la llengua estrangera escollida (anglès, francès, alemany o italià), o ho indiquin dins el termini dels deu dies a comptar a partir de l'endemà de l'aprovació de la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos.
La qualificació de la fase d'oposició es determinarà mitjançant la suma de les puntuacions obtingudes a les proves.

FASE CONCURS

En la fase de concurs, que no té caràcter eliminatori, es valoren els serveis prestats en cossos o escales d'administració especial del grup C, analistes de laboratori, fins a la data de publicació de la convocatòria, ja sigui com a funcionari de carrera o en virtut d'un nomenament d'interí, d'un contracte de naturalesa laboral, d'un contracte administratiu transitori o d'un contracte administratiu de col-laboració temporal, en qualsevol Administració pública, a raó de 0,15 punts per mes treballat, fins a un màxim de 9,9 punts, és a dir, el 33% de la puntuació total assolible a les proves obligatòries de la fase d'oposició. A aquests efectes, es computarà un mes com a 30 dies naturals.
Els serveis prestats en qualitat de personal eventual no es valoren.
En cap cas la puntuació de la fase de concurs no es podrà aplicar per superar les diferents proves de la fase d'oposició.
Els serveis prestats a l'Administració de la Generalitat de Catalunya s'hauran d'acreditar mitjançant una certificació del secretari general del departament corresponent, o de l'òrgan en el qual delegui, d'acord amb la informació que consti en el Registre general de personal.
En el supòsit de serveis prestats en altres administracions que no constin en el Registre general de personal, aquests s'hauran d'acreditar mitjançant una certificació de l'òrgan competent en matèria de personal, o de l'òrgan en qui delegui.
A totes les certificacions haurà de constar de manera clara i expressa el càrrec de l'òrgan que té la competència per expedir el certificat, o el de l'òrgan en el qual delegui, així com la norma legal que els habilita amb indicació, si s'escau, del diari o el Butlletí Oficial en què s'hagi publicat. Així mateix, hi han de constar el cos o l'escala, el grup, el règim jurídic, el vincle, les funcions i el període concret de prestació dels serveis fins a la data de publicació de la convocatòria.
En el supòsit que els serveis prestats constin en el Registre general de personal de la Generalitat de Catalunya, un cop efectuada la certificació, que serà lliurada a la persona interessada, les unitats de personal dels departaments faran arribar aquesta documentació al tribunal, dins el termini establert a l'apartat anterior, i no serà necessària la presentació per part de l'aspirant.

TEMARI

Temari especific


Tema 1: Assegurament de la qualitat. Requisits tècnics generals d’un sistema de qualitat aplicat als laboratoris de control: equips, personal i documents. La traçabilitat.
Tema 2: Higiene i seguretat en els laboratoris d’anàlisi. Mètodes de prevenció.
Tema 3: Laboratori d’anàlisi. Instal-lacions i utillatges generals.
Tema 4: Mètodes d’immunoassaig. Fonaments. Característiques. Aplicació pràctica.
Tema 5: Presa de mostres. Caducitat. Anàlisis inicials, contradictòries i diriments.
Tema 6: La gestió dels residus a Catalunya.
Tema 7: Metodologia general per a la preparació de mostres per a les anàlisi microbiològiques. Preparació, suspensió mare i banc de dilucions.
Tema 8: Medis de cultiu en microbiologia: tipus, aplicacions. Instruccions generals de preparació.
Tema 9: Tècniques bàsiques de cultiu de microorganismes: sembres i tipus d’inoculacions.
Tema 10: Comptatge de microorganismes en medis sòlids.
Tema 11: Comptatge de microorganismes en medis líquids.
Tema 12: Investigació de microorganismes: presència i/o absència.
Tema 13: Determinació de components d’origen animal en mostres d’aliments per a animals. Tècnica microscòpica per a la determinació de components d’ossos. Determinació de proteïna animal per la tècnica de nitrogen total.
Tema 14: Constitució i propietats de la matèria. Els regnes de la naturalesa.
Tema 15: Destil-lació: classes. Aparells i utillatges necessaris.
Tema 16: Calor i temperatura. Canvis d’estat. Dissolucions. Unitats de mesura.
Tema 17: Esterilització. Mètodes i utillatges.
Tema 18: Tipus de balances. Sensibilitat. Manipulació i conservació de les balances.
Tema 19: Microscopis. Tipus. Descripció i conservació. Tècniques d’observació microscòpica.
Tema 20: Operació de pesada. Fonaments i mètodes. Error en la pesada.
Tema 21: Evaporació. Dessecació. Incineració. Aparells i utillatges necessaris.
Tema 22: Dissolució. Precipitació. Filtració. Cristal-lització. Utillatge necessari.
Tema 23: Centrifugació. Decantació. Extracció. Aparells i utillatges necessaris.
Tema 24: L’anàlisi gravimètrica. Fonaments. Operacions per realitzar-la.
Tema 25: Cromatografia. Fonaments. Tipus: capa fina, gasos, líquids i d’alta resolució.
Tema 26: Material d’ús al laboratori. Tractament i conservació.
Tema 27: Classes de volumetries. Indicadors de pH.
Tema 28: L’anàlisi volumètrica. Fonaments. Preparació de solucions valorades.
Tema 29: Aparells i dispositius per l’escalfament i refredament. Mesura de la temperatura.
Tema 30: Material usat en l’anàlisi volumètrica. Tractaments i conservació.
Tema 31: La neteja i desinfecció del material de laboratori.
Tema 32: Recepció, manipulació, preparació i conservació de mostres per a les anàlisi fisicoquímiques.
Tema 33: Determinació de les propietats fonamentals del sòl. Presa de mostres i preparació.
Tema 34: Mètodes químics pel tractament d’aigües residuals contaminades: plantes fisicoquímiques.
Tema 35: Emmagatzematge, control i manipulació dels reactius al laboratori.

Part General

TEMA 1: La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Drets i deures fonamentals. El Tribunal Constitucional.
TEMA 2: La Corona. Les Corts Generals: composició i atribucions del Congrés de Diputats i del Senat. El Govern. El Defensor del Poble.
TEMA 3: El poder judicial: funcions i principis. L`organització judicial espanyola. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
TEMA 4: L`organització administrativa espanyola: l`Administració central, l`Administració Autonòmica, l`Administració local i l`Administració institucional.
TEMA 5: L`origen de la Generalitat de Catalunya.
TEMA 6: Antecedents a l`estatut vigent: la Mancomunitat de Catalunya.
TEMA 7: La Generalitat de Catalunya durant la II República.
TEMA 8: L`Estatut d`autonomia de Catalunya de 1979: estructura, contingut essencial i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar. Tipologia de les competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives.
TEMA 9: Institucions de la Generalitat de Catalunya. El Parlament. El President. El Govern. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.
TEMA 10: L`organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Els Departaments de la Generalitat. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.
TEMA 11: El pressupost de la Generalitat de Catalunya. Les lleis de pressupostos: contingut bàsic.
TEMA 12: Configuració de la Unió Europea. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries.
TEMA 13: Les institucions comunitàries. La Comissió. El Consell. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes.
TEMA 14: L`Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. L`acte administratiu: concepte. El procediment administratiu: concepte i principis generals.
TEMA 15: La revisió dels actes en via admnistrativa. Els recursos administratius: concepte i classes. El recurs contenciós administratiu.
TEMA 16: La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. Les responsabilitats de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.
TEMA 17: Les formes d`activitat administrativa. El servei públic: concepte. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. La gestió indirecta.
TEMA 18: El personal al servei de les administracions públiques. La funció pública de l`Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació. El conveni col.lectiu únic del personal laboral de l`Administració de la Generalitat de Catalunya.
TEMA 19: La planificació i la gestió dels recursos humans a les administracions públiques. La selecció de personal. L`oferta d`ocupació pública. Els plans d`ocupació. La provisió de llocs de treball. La promoció professional. Les relacions de llocs de treball.
TEMA 20: Drets i deures dels funcionaris públics. Situacions administratives. Incompatibilitats, Règim disciplinari. Els sistemes de retribució dels empleats públics. La Seguretat Social del personal al servei de les administracions públiques: règim general.