Pide Información SIN COMPROMISO

Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya / Agentes Rurales de la Generalitat de Cataluña

Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya / Agentes Rurales de la Generalitat de Cataluña
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA Funcions: Vigilància, inspecció i col.laboració en la gestió de les matèries d'espais naturals... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya / Agentes Rurales de la Generalitat de Cataluña. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

Funcions:


Vigilància, inspecció i col.laboració en la gestió de les matèries d'espais naturals protegits, tant terrestres com marítims, reserves de caça i pesca, lluita contra les pràctiques furtives, prevenció, vigilància, detecció i investigació d'incendis forestals, patrimoni forestal, forests declarades d'utilitat pública, camins ramaders, flora i fauna silvestres, recursos forestals, cinegètics, piscícoles i marins protegits, protecció dels animals, activitats extractives, impactes ambientals, accés al medi natural, i la resta de tasques d'execució definides al capítol II de la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del Cos d'Agents Rurals, així com totes aquelles encomanades per reglament a l'àmbit del seguiment i compliment de la legislació sobre medi ambient.

Titulació i altres requisits:

- Tenir el títol de Graduat en ESO, Tècnic LOGSE o equivalent, Graduat Escolar, Formació Professional de Primer Grau, o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d'obtenir-lo. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació i Ciència.
- Haver complert 18 anys i no superar l'edat de 65 anys.
- Posseir el permís de conduir de la classe B,
- Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.
- No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar, mitjançant una declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.
- Complir les condicions exigides per la legislació vigent per a l'obtenció del permís d'ús d'armes de foc:
- Estar en disposició d'aconseguir el certificat d'antecedents penals, del Registre de Penats i Rebels del Ministeri de Justícia.
- Estar en disposició d'aconseguir el corresponent informe d'aptituds psicofísiques. per a l'obtenció i renovació de llicències, permisos i targetes d'armes.
Nacionaltat:Espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

Descripció del procès selectiu

I.- OPOSICIÓ

Primera prova:
Dos exercicis de caràcter obligatori i eliminatori:

- Primer exercici:Qüestionari-test de 100 preguntes a respondre en una 1 hora i 40 minuts.
40 de la part General del temari
60 de la part Específica.
- Segon exercici:Supòsits pràctics. Resolució per escrit de 2 supòsits pràctics a escollir entre tres proposats sobre matèries referents a la part específica del temari.
- Segon exercici:Prova psicotècnica adreçada a avaluar la competència psicosocial dels aspirants per exercir les tasques inherents al cos de tècnics d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris.
La qualificació de l'exercici és d'apte o de no apte.

Segona prova. Coneixements de llengua catalanaDe caràcter obligatori i eliminatori. La qualificació de la prova és d'apte o no apte.

Consisteix a realitzar un exercici de coneixements de llengua catalana que consta de dues parts:

Primera: exercici escrit on s'avaluaran els coneixements pràctics de llengua catalana mitjançant sis blocs de preguntes sobre aspectes ortogràfics, gramaticals i lèxics.
Segona: exercici oral on s'avaluarà l'expressió mitjançant una lectura breu en veu alta i una conversa sobre temes generals.
Exempció de la prova de coneixements de llengua catalana amb l’aportació de certificat de coneixements de llengua catalana de nivell intermedi de català (B) o superior de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent.

Tercera prova. Exercicis físics.

De caràcter obligatori i eliminatori.Consta de cinc exercicis físics: tracció general, flexió de braços, cursa llançadora, circuit d'agilitat i natació

Quarta prova: prova d'adequació psicoprofessional, personalitat i entrevista.

Perfil professional: consistirà a respondre un test psicotècnic de determinació del perfil professional de l'aspirant en relació amb les tasques, les funcions i l'entorn propi del Cos d'Agents Rurals, orientat a avaluar l'adequació de les característiques de l'aspirant en relació amb les tasques a desenvolupar en el lloc de treball.
Personalitat: consistirà a resoldre una sèrie de qüestions orientades a avaluar els trets de la personalitat de l'aspirant, així com la seva adaptació personal i social, orientades a detectar trets psicopatològics o alteracions de la personalitat que dificultin o impossibilitin l'exercici de les funcions d'agent auxiliar.
Entrevista: contrastarà i ampliarà el resultat de les subproves anteriors, i serà un sistema per a garantir l'adequació de la persona al lloc de treball.
La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte.

Cinquena prova: coneixements de llengua castellana.

De caràcter obligatori i eliminatori per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte.

II.- Prova mèdica

A fi d'acreditar que no pateixen cap malaltia ni defecte físic, psíquic o sensorial que els impedeixi exercir normalment les funcions de la categoria d'agent auxiliar del Cos d'Agents Rurals

III.- Curs selectiu.

Consistirà en un curs, de 200 hores lectives Del total d'hores lectives es podrà dedicar fins a un 20% a pràctiques supervisades per professorat del curs. El tribunal podrà nomenar assessors per tal de valorar adequadament les pràctiques. El curs l'organitzarà l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i consistirà en l'aprofundiment en les matèries del temari de les proves selectives per a l'accés a l'escala auxiliar del Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
El caràcter selectiu del curs exigirà la superació per part dels aspirants d'unes proves objectives sobre les matèries que s'imparteixin. De l'avaluació continuada sobre l'aprofitament global del curs en serà responsable l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

IV.- Període de pràctiques.

Els aspirants que hagin superat el curs selectiu han de superar un període de pràctiques de sis mesos de durada. Els períodes de pràctiques es fan en els serveis i les demarcacions territorials que, en funció de llur activitat, siguin més adequats per a la formació integral de les persones aspirants i el particular coneixement de l'estructura i el funcionament de les tasques assignades al Cos d'Agents Rurals, a més de garantir el coneixement del territori i de les tasques pròpies de l'àmbit rural.

Temari:

part general


Tema 1.- La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Drets i deures fonamentals. El Tribunal Constitucional.
Tema 2.- Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.
Tema 3.- Institucions de la Generalitat de Catalunya. El Parlament. El President. El Govern. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.
Tema 4.- L'organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Els departaments de la Generalitat. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.
Tema 5.- El pressupost de la Generalitat de Catalunya. Les lleis de pressupostos: contingut bàsic.
Tema 6.- Configuració de la Unió Europea. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries.
Tema 7.- L'Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. L'acte administratiu: concepte. El procediment administratiu: concepte i principis generals.
Tema 8.- La revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius: concepte i classes. El recurs contenciós administratiu.
Tema 9.- La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. Les responsabilitats de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.
Tema 10.- El personal al servei de les administracions públiques. La funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació.
Tema 11.- La planificació i la gestió dels recursos humans a les administracions públiques. La selecció de personal. L'oferta d'ocupació pública. Els plans d'ocupació. La provisió de llocs de treball. La promoció professional. Les relacions de llocs de treball.
Tema 12.- Drets i deures dels funcionaris públics. Situacions administratives. Incompatibilitats. Règim disciplinari. Els sistemes de retribució dels empleats públics. La Seguretat Social del personal al servei de les administracions públiques: règim general.

Part específica del temari

Tema 13.- Ecologia: definició. L'Agenda 21 a Catalunya. La protecció constitucional del medi ambient. Distribució constitucional i estatutària de competències. El Departament de Medi Ambient i Habitatge: competències i estructura.
Tema 14.- El Cos d'Agents Rurals: funcions, estructura i organització. Els seus drets, deures i incompatibilitats. Normativa reguladora.
Tema 15.- El procediment administratiu sancionador: principis, incoació, tramitació i resolució. Delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, relatius a la protecció de la flora i fauna, i d'incendis forestals.
Tema 16.- Normativa forestal estatal i autonòmica. Forests públiques i forests privades. Declaracions d'utilitat pública, ocupacions. Els plans tècnics de gestió forestal. Camins ramaders.
Tema 17.- Aprofitaments forestals. Normativa catalana respecte al sector tofoner, la recollida i comercialització de la pinya del pi pinyer, l'obtenció del suro i del pelagrí i els aprofitaments forestals per a ús domèstic. L'activitat apícola a Catalunya: normativa catalana sobre aquest sector.
Tema 18.- Espècies de flora protegides. Regulació del verd nadalenc, del comerç d'arbres de Nadal i del desarrelament d'arbres i arbustos. Normativa comunitària, estatal i autonòmica. Conservació dels hàbitats i de les espècies.
Tema 19.- Els espais naturals protegits. Normativa estatal i autonòmica sobre els espais naturals: estructura i contingut. Espais naturals de protecció especial: figures existents. Els plans d'ordenació. El PEIN: normativa de declaració. Els plans especials de protecció. Regulació sobre l'accés motoritzat al medi natural: estructura i contingut.
Tema 20.- Normativa reguladora de les activitats extractives i del procediment d'avaluació d'impacte ambiental.
Tema 21.- L'Agència de Residus de Catalunya: funcions i estructura. La Llei de Residus de Catalunya. Normativa catalana en matèria de dejeccions ramaderes.
Tema 22.- Normativa catalana en matèria de contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica.
Tema 23.- L'Agència Catalana de l'Aigua: funcions i estructura. Legislació en matèria d'aigües a Catalunya. Regulació del domini públic hidràulic.
Tema 24.- L'activitat piscícola a Catalunya. Normativa sobre aquest sector. Regulació sobre la pesca esportiva a les aigües continentals. Els guardes de pesca fluvial. Les espècies de peixos d'aigües continentals a Catalunya: identificació, distribució, biologia, ecologia i problemàtica. Els crancs de riu. Piscifactories. Repoblacions. Aspectes sanitaris.
Tema 25.- Les reserves marines a Catalunya: normatives reguladores. Els biòtops d'interès pesquer al litoral català. Extracció d'organismes marins vius: normativa reguladora. Fanerògames marines: normativa bàsica. La preservació de les espècies i ecosistemes marins. L'extracció del corall vermell (Corallum rubrum): normativa reguladora.
Tema 26.- L'activitat cinegètica a Catalunya. Normativa sobre aquest sector. Espècies cinegètiques: identificació, distribució, biologia, ecologia i gestió. Zones de caça: definició i distribució a Catalunya. Reserves nacionals de caça, zones de caça controlada, àrees privades i locals de caça, zones de seguretat i refugis de fauna salvatge. Granges cinegètiques. Repoblacions. Aspectes sanitaris.
Tema 27.- Regulació sobre la protecció dels animals a Catalunya: estructura i contingut. Establiments de venda d'animals i nuclis zoològics. Regulació de la fauna exòtica i autòctona. Regulació internacional i comunitària sobre el comerç d'espècies. Centres de recuperació de fauna. Regulació d'activitats relacionades amb la protecció dels animals. Taxidèrmia, falconeria i activitats fotogràfiques, científiques i esportives.
Tema 28.- El Reglament d'armes: estructura i contingut. Tipus d'armes i llicències. Tinença i ús d'armes. Guies de tinença i revista d'armes. Armes dipositades i decomissades.
Tema 29.- Mesures de prevenció d'incendis forestals. Normativa catalana sobre aquesta matèria. El Pla d'emergències per incendis forestals a Catalunya. Regulació sobre cremes controlades en zones d'alta muntanya.
Tema 30.- Els voluntaris forestals del medi natural i la seva normativa. Les agrupacions de defensa forestal: constitució i regulació.
Tema 31.-Cartografia. Interpretació de llegendes i corbes de nivell, càlcul i coordenades UTM.
Tema 32.- Geografia física de Catalunya. Característiques dels principals ecosistemes de Catalunya. Divisió comarcal de Catalunya.
Tema 33.- Meteorologia. Representació dels fenòmens meteorològics en els mapes. La pressió atmosfèrica, la humitat relativa i els instruments per mesurar-les. Vents: nom i direcció dels principals vents que incideixen sobre el territori català. Les unitats bàsiques de mesura dels fenòmens meteorològics.